16 juli 2017, NK MTB Cross Country Landgraaf.

Written By :

Category :

Sociale Media Content

Posted On :

Share This :

 
Foto: Kris Leunissen
Het NK MTB stond afgelopen weekend op het programma. De voorbereiding die ik de afgelopen weken/maanden heb gedaan, was meer gericht op het marathon rijden dan het explosieve Cross Country rijden. Het zou dus een zware wedstrijd worden en ik hoopte dat het vermogen wat ik had op gedaan in Oostenrijk mij zou helpen. Op dinsdag en donderdag ben ik het parcours gaan verkennen, op donderdag samen met Eric van den Bogaard van Pro4Mance. Eric heeft mij nog wat tips kunnen geven voor mijn wedstrijd. Zondag was het dan zover, om 13:15 zouden wij van start gaan voor onze wedstrijd over 90 min. Ik had geen echte doelstellingen gesteld over op welke plaats ik minimaal moest eindigen. Het doel was om maximaal de wedstrijd te gaan rijden en daarmee te kijken waar ik zou eindigen, immers was dit mijn eerste Nk bij de Elite renners en was het toch nog een beetje bekijken hoe het zou gaan. Als warming-up nog een keer de ronde verkennen daarna was ik bijna klaar voor de wedstrijd. Nog de standaard warming-up op de roller net voor de start en ik was echt klaar voor de start. Ik mocht op de derde startrij opstellen, helaas wel in de binnenbocht waar mogelijk een opstopping kon komen maar ik had helaas geen keuze en moest het ermee doen.
Foto: Erik van den Boogert
Met nog 2 min te gaan was alle focus op de wedstrijd gericht. Met de hele wedstrijd uitgestippeld en 2 verzorgers in de posten kon er dan ook niets mis gaan. Het startschot klonk en het NK ging van start. Ik was redelijk goed gestart en kon goed op mijn plaats blijven totdat er een ketting van een renner brak. Door zijn kettingbreuk zat ik ingesloten en het duurde even voordat ik er voorbij was en mijn weg kon vervolgen. Gelukkig was ik niet de enige renner die op gehouden werdt en ging ik niet als laatste het veld in. Het lange stuk richting het bos kon ik nog een 2-tal plaatsen goed maken en uiteindelijk als 14de het bos indraaien. Daar begon ook gelijk de eerste klim. Ik probeerde bij de renners voor mij te blijven maar ik zat nog niet in mijn juiste wedstrijd ritme. Het koste mij ontzettend veel moeite om de renners voor mij te volgen en moest helaas al snel het groepje laten gaan. Bij aankomst op de half-pipe kon ik weer aansluiten bij het groepje voor me, maar op weg naar beneden was ik ze alweer uit het zicht verloren. In de daarop volgende rondes werd het er helaas niet beter op. Ik maakte teveel kleine stuurfoutjes en moest geregeld een voet aan de grond zetten. Even mijn gedachte er weer bij zien te krijgen en rustig blijven, dit hielp mij weer om bij de les te komen.
Foto: Erik van den Boogert
Ik kon eindelijk een ritme vinden en de wedstrijd op een goede manier vervolgen. In de derde ronde werdt ik gepasseerd door de eerste Belofte renners, ik probeerde er nog wat voordeel uit te halen om ze te volgen maar ook dit was helaas iets boven mijn niveau. Snel weer mijn eigen ritme herpakken en de wedstrijd gecontroleerd vervolgen. Ik was wel als marathon renner aan de slag. De rechte stukken en bergop rijden ging mij super goed af en koste mij geen moeite, maar op het technisch aspect kwam ik veel te veel te kort en daar verloor ik ook kostbare plekken mee. Bij het ingaan van de laatste ronde passeerde mij nog 1 renner. Ik probeerde nog te volgen maar het beste was eraf en verloor teveel in de afdaling. Hierdoor kwam ik uiteindelijk op de 16e plek bij Elite renners te rijden. Moegestreden en met een super goed gevoel deze wedstrijd kunnen rijden. Met deze 16e plaats kan ik heel tevreden zijn zeker als je kijkt welke renners allemaal voor mij in de uitslag staan. Het eerste deel van het seizoen is nu gereden en ik zal mijzelf nu weer richting het NK Marathon gaan voorbereiden. Dat betekent helaas waarschijnlijk wel dat ik naar alle waarschijnlijkheid geen Cross Country wedstrijden meer ga rijden dit seizoen. Iedereen bedankt voor de aanmoedigingen tijdens het NK!!!! Sportvoeding: 4x 500ml BYE! Isotonic Sportdrink. 1x BYE! Endurance Bar. 1x BYE! Energy Shot. 1x BYE! Isotonic Gel. 1x SIS Rego Protein Bar.