BeNeLux Cup Zoetermeer

Written By :

Category :

Sociale Media Content

Posted On :

Share This :

BeNeLux Cup Zoetermeer.

Afgelopen weekend stond de BeNeLux wedstrijd in Zoetermeer op het programma. Een warme zomer zondag, de temperatuur is op deze warme dagen niet mijn vriend, het liefst houd ik van wat koelere temperaturen om een wedstrijd te rijden.Om beter voorbereidt te zijn heb ik samen met Gerard Spierings van SMS (Sport Massage Schijndel) een hitteplan bedacht. Gerard heeft mij een koelvest ter beschikking gesteld om deze in warme weer te kunnen gebruiken.Dit koel-vest zorgt ervoor dat de Core-temperatuur lager ligt bij aanvang van de start. Het vest gebruik ik dus tijdens de warming-up.
Foto: Mirian van den Hanenberg
De wedstrijdvoorbereiding begon ik rustig aan, met rustig warm rijden op de weg en langzaam verhogen naar een trainingszone in hoog D1 zodat ik langzaam kon wennen aan in een inspanning in warme weer. Na 20 min kwam ik terug bij de Olympia Team tent, daar ging het koelvest aan, voor de laatste intensieve warming-up op de roller. Bij het aantrekken van het koelvest (zeker als het de eerste keer is) was het wel even een schok dat het zo koud was. Ik stapte op roller voor een korte intensieve warming-up van 20 min. Direct na deze warming-up door naar de start Doordat ik weinig deelnames heb in de BeNeLux Cup moest ik op de 6e  startrij plaats nemen. Snel nog mijn BYE! Energy Shot voor een extra boost voor de start. Met nog een paar secondes voor de start alle focus op de start.   Het start schot klonk en was niet snel genoeg weg. Toch weer even wennen het explosieve starten, snel herpakken en kijken of ik nog wat plaatsen kon goed maken. Op het asfalt rustig aan gedaan om heelhuids door deze hectische start te komen, in mijn hoofd speelt op zo’n moment nog steeds de valpartij vorig jaar in Heeswijk een rol.. Bij het opdraaien richting het parkoer ging het vol gas, ik kon her en der al een aantal renners passeren en langzaam terug naar voren rijden. na de eerste passage aan de start/finish kwam ik als 28ste door.
Opweg naar de nieuwe BYE! Pro Gel Benieuwd?
Kijk onderaan en zie een link voor meer informatie!
In mijn eigen tempo reed ik langzaam naar de renners toe waar ik normaal gesproken bij rijd in dit soort wedstrijden. Het gevoel was super en kon verbazingwekkend genoeg de renners ook meteen lossen en doorstomen naar renners daarvoor. Langzaam klom ik richting de top 20 bij het ingaan van de 4de ronde. Daar pakte ik gelijk een BYE! Isotonic Pro gel aan, vervolgde mijn weg richting de volgende renners die ik langzaam voor mijn kon zien rijden. In de laatste ronden wist ik zelfs naar een 16de plaats te rijden en had nog zicht op een 15de plek, daar reedt Tim Smeenge een leeftijdsgenoot en in de marathons een directe tegenstander. Ik probeerde koste wat het kost Tim ook nog te pakken, maar door mijn iets te enthousiaste rijstijl slipte ik in de voorlaatste bocht ietsje door met mijn achterwiel, ik zag hem helaas weer een klein stukje weg rijden en probeerde in de afdaling nog aan te sluiten om op het laatste rechte stuk hem in de sprint nog te kloppen. Helaas was dit een te grote afstand om er een sprint van te maken en moest genoegen nemen met een 16de plek. Uiteraard geen slechte plek. Dit is mijn beste uitslag in de BeNeLux Cup ooit en ben er hartstikke blij mee. Op naar het einde van het MTB Seizoen 2017, de laatste wedstrijden komen alweer in zicht met als belangrijkste wedstrijd het NK Marathon in Eijsden op 8 Oktober. Waar ik ga proberen om de prestatie van vorig jaar een vervolg te geven. Sportvoeding: 1x BYE! Endurance Bar. 1x BYE! Energy Shot. 1x BYE! Isotonic Pro Gel. 5x 500ml BYE! Isotonic Sportdrink. 1x SIS Rego Protein Bar.