Beneluxcup Nieuwkuijk

Written By :

Category :

Sociale Media Content

Posted On :

Share This :

Beneluxcup Nieuwkuijk

Gisteren werd er voor de verandering op maandag gekoerst. Want op 2de Paasdag stond de start gepland voor de Benelux cup in Nieuwkuijk. Voor mij is dit de eerste wedstrijd van deze Cup nadat ik vorige week de wedstrijd van Beringen heb moeten laten schieten. Die viel namelijk tegelijker tijd met de marathon van Groesbeek.
Foto: Mirian van den Hanenberg
Na de vele regen van afgelopen dagen lag het parkoers er op sommige plaatsen slecht en glibberig bij maar het grootste gedeelte van het parkoers was super goed te berijden. Bij de grote Rockgarden nog wel even staan twijfelen met mijn banden die ondertussen helemaal volgelopen waren met modder, maar na een drietal pogingen lukte het mij uiteindelijk toch om er fietsend vanaf te komen. Na het verkenningsrondje had ik nog steeds mijn twijfels over de bandenkeus, ik liet het nog even over mij heen komen wat ik daarmee ging doen. Uiteindelijk toch gekozen voor modderbanden, de warming-up kon beginnen. Een warming-up die meer iets weg had van een tijdrit dan van een voorbereiding op een Cross-Country wedstrijd. We hadden namelijk besloten om de methodiek aan te passen omdat de voorgaande wedstrijden de start niet helemaal optimaal was geweest. Ik mocht plaats nemen op de 3de startrij en had een mooie plek aan de linkerzijde van het startveld. Met nog 1 min te gaan nam ik mijn BYE! Energy Shot.
Foto: Mirian van den Hanenberg
Het startsignaal klonk en we waren vertrokken alleen kwam ik niet direct in mijn pedaal, daarna geprobeerd weer wat plaatsen goed te maken maar merkte al snel dat andere renners mij links en rechts voorbij kwamen terwijl ik toch echt alles gaf. Liepen die modderbanden nou zo zwaar op het ondertussen veel droger gereden rondje of lag het aan de warming-up? Geen idee wat het was, maar ik moest echt knokken voor iedere plek. Aansluiting maken in het groepje voor mij koste aardig wat moeite. Na 1,5 ronde had ik al het idee dat ik een marathon had gereden zoveel energie had het mij al gekost en kwam bijna als laatste bij de door. De rest van de wedstrijd gewoon blijven geven en her en der toch nog wat renners kunnen inhalen en na 8 rondes uiteindelijk als 44ste gefinisht. Bij controle van mijn fiets na de wedstrijd bleek dat mijn voorwiel niet vrij kon ronddraaien (schijfrem was krom) en dat ik dus de gehele wedstrijd met een aanlopend wiel had rond gefietst. De teleurstelling was enorm!!     Op naar de volgende wedstrijd. Komende wedstrijd is in Italië, een bijzondere belevenis. Ik neem deel aan het Bike Festival in Riva del Garda in Italië. Dit is een UCI marathon over een afstand van 90 Km met een ongeveer 3800 Hm.       Sportvoeding: 3x BYE! Isotonic Sportdrink. 1x BYE! Energy Shot. 1x SIS Rego Protein Bar (Peanut & Chocolate)