Eerste wedstrijd voor de start van het aankomende Mountainbike seizoen.

Written By :

Category :

Sociale Media Content

Posted On :

Share This :

Het mountainbike seizoen komt steeds dichterbij, mijn wedstrijdkalender is bijna compleet met super leuke uitdagingen en de trainingen bouwen zich steeds meer op. Na een kleine week wat rustiger aan gedaan te hebben door een wat minder herstellend lichaam, voelde ik mijzelf deze week al weer stukken beter. Zaterdag zijn we met het team vanuit Veghel op de fiets naar Lith vertrokken voor de Lithse ham cross, deze wedstrijd aan de rand van de recreatie plas de Lithse ham, biedt een divers parkoer. Na een rit van ongeveer 1 uur kwamen we aan in Lith en hebben we direct het parkoer verkend, het rondje lag er goed, droog en snel bij met een aantal korte loopstukjes door het losse zand. Het leuke van deze wedstrijd is dat iedereen van elke leeftijd, man of vrouw, mountainbike of crossfiets kan deelnemen aan deze wedstrijd. Op het strand van de Lithse ham werd er opgesteld voor de start en na het startschot werd er volle bak gesprint om als eerste op het singletrack in het losse zand te komen. Ik kon gelijk goed naar voren toe rijden en reed al snel naar de 4de plaats, al snel kon ik doorschijven naar de eerste positie in de wedstrijd en kon zo in mijn eigen tempo rijden. Achter mij snelde ook Patrick de Laat en Roel Verhoeven naar voren toe, na ca. 30 min kwamen we met zijn drieën gezamenlijk op kop te rijden. Door een fout verloor ik het contact, en door het hoge tempo met name van Roel Verhoeven kon ik het gat niet meer dicht rijden. Na 60 minuten koers kwam ik tevreden als 3de over de finish. Komende week zal ik nog een week intensief trainen, en daarna houd ik een korte rust periode. Van 19 Februari tot 26 Februari heb ik een trainingskamp op Mallorca. Hopelijk hebben we goed weer zodat we het maximale uit deze week kunnen halen.