Groesbeek XC Marathon Festival.

Written By :

Category :

Sociale Media Content

Posted On :

Share This :

Groesbeek XC Marathon Festival.

Een nieuw concept mountainbike was het afgelopen zondag. We hadden de keuze uit 3 afstanden?? nee 3 tijden, we konden kiezen uit 75, 105 of 150 minuten en alle categorieën reden door elkaar. Als voorbereiding op de Zillertal challenge in Oostenrijk koos ik voor de 150 min wedstrijd. Bij het verkennen kwam ik erachter dat het parkoers een deel van de Hel van Groesbeek was waar ik eerder dit jaar wist te winnen. De mooiste, zware en technische stukken van Groesbeek waren in een rondje van 8,5 km gestopt. Het zou een uitputtings slag gaan worden en niet te hard starten was hierbij essentieel. Ik had geen uitbundige warming-up gedaan zoals ik normaal doe bij Cross Country wedstrijden.
Foto: Mirian van den Hanenberg
Wat Lange en harde tempo’s en een paar keer volle bak een steile beklimming op. Tijdens de warming-up begon het zachtjes te regen, opzicht niet zo heel erg met het parkoer wat door de voorgaande warme dagen erg stoffig was. Bij de opstellen mocht ik plaats nemen op de 4de start rij. Bij het wachten op het fluitsignaal begon het ineens wel heel hard te regen en waren het nog lange en koude minuten. Na het startsignaal kon ik aan de rechterkant van het parkoer komen en reed aan de buitenkant iedereen voorbij en kon ik al snel aansluiten bij de eerst 5 renners.  Dit waren duidelijk de sterkste renners en daardoor reden we al snel weg bij de rest. De eerste ronden hield ik mijzelf een beetje in om mijn ritme te vinden.
Foto: Mirian van den Hanenberg
Op een steile beklimming reed 1 renner weg, ik moest passen omdat ik net niet boven kwam en van de fiets af moest. 2 rondes lang heb ik in de achtervolging gereden om hem terug te halen, samen met Micha Gankema lukte dit en toen we aansloten was het meteen erop en er over en reden Micha en ik met zijn 2en weg. 4 rondes lang werkten we goed samen om vooruit te blijven maar vanuit de achtergrond zagen we  Roy Beukers langzaam terug komen. Ik besloot om het tempo nog een keer op te voeren zodat Roy niet kon aansluiten. Helaas maakte ik kort erna een stomme beginners fout en kwam met mijn trapper tegen een stronk aan. Even v de fiets af (gestapt) snel weer door op jacht naar Micha, 2 rondes lang reed ik vol gas achter Micha aan en kon uiteindelijk weer aansluiten net voor het ingaan van de laatste ronde. Op het binnen terrein lag nog 1 zware klim, daar ging ik op kop rijden en zonder dat ik het door had reed ik weg. Onze tweestrijd had Micha duidelijk teveel energie gekost. De laatste ronde nog 1 keer 8 km lang alles geven wat ik had. Er waren maar weinig plekken op het parkoer waar ik kon zien hoe groot de achterstand was.
Foto: Mirian van den Hanenberg
De laatste paar honderd meter kon ik dan eindelijk het parkoer af kijken om te zien waar Micha was en zag gelijk een groot gat. Nog 1 keer de bult op naar de finish en daar de wedstrijd op mijn naam kunnen zetten. Mijn 2de overwinning van dit seizoen en weer in Groesbeek. Ik kan nu wel zeggen dat de omgeving van Groesbeek mij goed ligt. Komend weekend reis ik af naar Oostenrijk, waar ik deel ga nemen aan de Zillertal Bike Challenge. Een 3-daagse marathon evenement in het Zillertal. Sportvoeding: 5x 500 ml, BYE! Endurance Booster. 2x BYE! Endurance Bar. 1x BYE! Energy Shot. 1x BYE! Energy Gel. 1x BYE! Magnesium Shot. 1x SIS Rego Protein Bar.