Marathon van Groesbeek de “Hel van Groesbeek”. Winst op de 70 Km.

Written By :

Category :

Sociale Media Content

Posted On :

Share This :

Halve Marathon van Groesbeek de “Hel van Groesbeek”.

Eindelijk de eerste marathon van het seizoen, Groesbeek was de place to be vandaag. De voorbereiding naar deze wedstrijd verliep soepel en ik was al diverse keren richting Groesbeek gereden om daar het rondje te verkennen. Na de wedstrijd van vorige week in Oldenzaal toch nog wel enkele twijfels gehad of ik wel de wedstrijd zou kunnen rijden waar ik op hoop. De afgelopen week goed kunnen trainen zonder vermoeidheid of ergens anders last van te hebben gehad, alleen ik kon niet bij mijn maximale hartslag komen, toch wel een klein probleempje. Afgelopen week alles goed in de gaten gehouden en diverse keren toch nog geprobeerd in het rood te komen tijdens de trainingen maar ook dit zonder succes. Zaterdag ochtend nog een rondje gemaakt en daarin 4×100 maximaal te gaan. Meteen mijn hartslag in de gaten gehouden om te kijken of mijn hartslag nu wel wat hoger kon gaan, maar helaas ook dit was zonder succes. Zondagochtend in alle vroegte richting Groesbeek vertrokken. Na mijzelf klaar te hebben gemaakt, ben ik op de fiets gestapt om warm te gaan rijden samen met Bart Pennings. Warm rijden voor een marathon is altijd wel een stukje lastiger omdat je altijd ruim voor de start moet opstellen omdat je anders achteraan staat en daardoor zeker 20 min stil staat in het startvak. Samen met Bart gewoon wat rondjes gereden en nog even de startlus verkend, daarna richting de start gegaan. Daar aangekomen zag ik al dat er een hoop mensen waren opgesteld en kon ik nog net vooraan aansluiten
Foto: Patrick Lagarde
10:00 uur na het startschot waren we eindelijk vertrokken. Na een kort rondje over de motorcross baan die er iedere jaar steeds zwaarder bij gaat liggen reden we eindelijk de bossen in. Bart Pennings nam gelijk de kop van de wedstrijd en liet er geen gras over groeien en zorgde ervoor dat het groepje van ruim 30 man verkleind werd naar een groepje van 10 man. Na zo’n 2 kilometer kwam de eerste flauwe beklimming die werd in het zelfde hoge tempo omhoog gereden.
Meteen was er groep van 5 renners ontstaan waar we uiteindelijk de hele wedstrijd mee samen reden. Bart Pennings, Hielke Heijs, Gijs Derksen en Joris Nieuwenhuis (Wereld Kampioen veldrijden bij Belofte) Al snel merkte ik dat er een aantal nieuwe stukken aan het parkoer waren toegevoegd, dat had ik liever eerder willen weten met het verkennen. De eerste kilometers een beetje de kat uit de boom gekeken en niet al teveel kop werk gedaan en gewoon gevolgd. Na 14 Km, kon de eerste beslissing gemaakt worden op de steile klim. Ik kon van een 4de plek bij aanvang van de klim naar een eerste plaats rijden en zo bekijken wie het er moeilijk mee hadden. Bovenop reden we ook nog verkeerd doordat we toeristen aan het volgen waren inplaats van het parkoer. Gelukkig geen tijd verloren. Bij het nadere van de eerste doorkomst moesten we nog een klein stukje single-track en een steile klimmetje oprijden. Met een aantal achterblijvers voor ons konden we niet ons tempo aanhouden en redde ik het net niet naar boven toe. Gelukkig kon ik nog net op tijd afstappen om een val te voorkomen. Het ingaan van de tweede ronde werd er vooral in het begin hard door gereden tot aan het 14 Km punt, waar weer die zware beklimming kwam. Wederom weer op de pedalen gaan staan en gehoopt dat ik met iemand kon wegrijden. Helaas lukte het me niet en vervolgde we met zijn 5en verder. Op 10 Km voor de finish viel het tempo er helemaal uit en werd er teveel naar elkaar gekeken. Ik ben vervolgens op kop gaan rijden om het tempo maar weer omhoog te krijgen. Na een lange single-track afdaling waar ik als eerste aan begon kon ik op het gemak naar beneden rijden. Al snel kwam de laatste klim in zicht en zat ik nog steeds op kop. Onderaan de klim een tandje erbij om een hoog tempo ophoog te kunnen gaan rijden. Alleen Gijs Derksen lukte het om mij voorbij te komen maar voor het ingaan van de laatste single-track was ik er alweer voorbij.
Foto: Erik van den Boogert
Samen konden we weg rijden richting de finish en nam hij het laatste stuk nog over. De laatste afdaling over de trap konden we nog doorrijden zonder hinder van achterblijvers. Maar de daarop volgende klim hadden we te maken met een twijfelaar. Ik koos het voortouw en demarreerde binnendoor en reed vervolgens in een keer naar boven toe. Bovenop had ik een gat geslagen van een kleine 10 meter, nog een keer om het terrein heen fietsen en ik was binnen. Hoog tempo aanhouden en nog een keer omkijken het gat was alweer wat groter geworden en kon ik het laatste stuk genieten van mijn eerste overwinning in de Hel van Groesbeek. Ook meteen mijn eerste overwinning in een marathon. Na de finish gelijk met de Crew van Offroadbikers een interview gedaan. Klik hier voor het interview! Het gevoel van de afgelopen week was gelukkig verdwenen en kon ik gelukkig weer naar een maximale hartslag toe rijden. Komende week weer even mijn rust pakken om mijzelf klaar te maken voor 2de paasdag in Nieuwkuijk.           Sportvoeding: 1x BYE! Energy Shot. 1x BYE! Magnesium Electrolyte Shot. 1x BYE! Energy Gel. 2x BYE! Endurance Bar (Cranberry). 7x 500 ml BYE! Isotonic Sportdrink. 1x SIS Rego Protein Bar (Chocolate & Peanut)