Nationale Cup Burgh-Haamstede

Written By :

Category :

Sociale Media Content

Posted On :

Share This :

NL Cup Burgh-Haamstede.

Afgelopen zondag stond er een nieuwe wedstrijd op het programma, Burgh-Haamstede is dit jaar als nieuwe wedstrijd toegevoegd aan de NL Cup kalender. En het is zeker een meerwaarde aan dit klassement. Een super mooi rondje door de bossen net buiten Burgh-Haamstede en op een kleine 400 meter van de zee.
Marcel Bodemann
Ochtends nog even goed gekeken of mijn wekker niet 1 uur te laat was afgegaan (Ervaring dat mijn telefoon niet altijd de goeie tijd aanneemt), afgelopen nacht is de zomertijd ingegaan maar dat hebben de meeste wel gemerkt. Dit betekend gelukkig ook weer dat er avonds langer getraind kan worden in het licht en natuurlijk ook wat warmer weer op komst is. Rond de klok van 9 uur vertrokken richting het westen van het land, naar de provincie “Zeeland” voor mij de eerste keer dat ik in Zeeland een wedstrijd rijdt. Na een rit van ongeveer 2 uur aangekomen in Burgh-Haamstede, gelukkig was de Olympia Team tent al opgezet door Rick van den Hanenberg, en konden we gelijk onze spullen kwijt. Guus en Kim moesten om 12:00 uur van start en die waren al bezig met hun voorbereidingen. Nog even kort gesproken en ze succes gewenst voor hun wedstrijd. Na hun startschot heb ik mijzelf bijgeschreven (Vorige week in Berlicum pas besloten deel te nemen en was de inschrijving al gesloten) gelukkig kon ik gebruik maken van mijn 3 UCI punten en hoefde ik daarmee niet achteraan aan te sluiten. Na de wedstrijd van Guus en Kim snel het parkoer nog rond gefietst en daarmee nog 2 rondje kunnen verkennen. Al snel merkte ik wel dat het nergens vlak zou zijn, veel vals plat met een aantal mooi korte felle klimmen in het losse zand gevolgd door een paar mooie afdalingen, Single-tracks, een aantal “kom bochten” en nog een paar technische passages. Na mijn verkenning nog even bij de start van de amateurs staan kijken, wat voor mij een ideale start positie kan zijn. 45 Min voor de start op de roller gestapt voor de warming up. Van de roller afgestapt en nog de laatste dingen gecheckt voor vertrek naar de start. Bij de start aangekomen nog even nagevraagd bij de Jury of ik gebruik kon maken van mijn UCI punten en daarmee vooraan kon starten. Gelukkig mocht ik vooraan opstellen en kon ik rustig aan nog wat warm fietsen. Na het oproepen van de renners stond ik op de 2de start rij. Met nog 2 Min te gaan nog een BYE! Energy Shot genomen en de focus op de wedstrijd gelegd. Met nog 30 Sec te gaan ging alle focus op het fluit signaal om deze keer niet mijn start te verprutsen door een onverwacht fluitsignaal. En we waren vertrokken, kwam ik deze keer goed weg zat diegene voor mij te klungelen en werdt mijn start opgehouden. Nog geprobeerd erom heen te komen maar dat bleek nog lastig te zijn doordat er al gewring was ontstaan vooraan. Uiteindelijk kon ik hem links passeren en nog wat plaatsen winnen. Helaas niet de ideale plek in het veld gevonden maar de wedstrijd is nog lang. Na de eerste passage’s in het losse zand bergop kon ik al een 4-tal plaatsjes opschuiven door wat foutjes van renners voor mij en kwam ik wat dichterbij mijn ideale positie. Nog een keer een groepje van 5 man voorbij rijden en sloot ik aan bij de renners die voor plek 5 reden. Maar helaas in alle haast en onoplettendheid maakte ik nog een schuiver in het losse zand net voor het induiken van een afdaling. ‘’Jammer’’ eigen schuld, gelukkig geen schade aan de fiets en weer snel opgestapt. hierdoor verloor ik veel plaatsen.
Marcel Bodemann
Uiteindelijk kon ik toch nog het gat dicht rijden in de 3de ronde sloot ik weer aan, net voor het ingaan van een single-track’s. Op een breed stuk geprobeerd verder naar voren te rijden maar bleef steken op de derde plek. Niet verkeerd dacht ik, maar even wachten er komen nog plekken waar ik er voorbij kan. Na een mooie omhoog lopende kombocht kon ik passeren en meteen weer het tempo erop gezet. Bovenop merkte ik dat er een klein gaatje was ontstaan en probeerde een strak tempo door te rijden over de single-track. Hier merkte ik wel dat ze wat goed konden maken op mij en kwamen ze langzaam wat dichterbij. Net voor een looppassage haalden zij mij weer terug en kwam een renner mij voorbij. Bij het afstappen rijdt een renner achter mij tegen mijn schoensluiting aan en springt deze los, even Dacht ik “shit mijn schoensluiting is kapot.” Op het rechte stuk bij de Finish snel naar mijn schoen gekeken en bleek alleen de sluiting was los gedraaid. Na het vast draaien zag ik dat de groep wat was uitgedund en we nog met 5 man over waren. Na mijn eerst aanvalspoging om weg te blijven bleef het elke keer holle of stilstaan. Er werd veel naar elkaar gekeken en af te toe sprong er iemand weg en liet gelijk het tempo weer vallen als de groep weer aansloot. Na een aantal lose aanvallen kwam de beslissende aanval van Erik Boer, aansluiten koste nog wel even wat moeite maar ik zat er snel bij.
Marcel Bodemann
Na de Haakse passage om de boom volgende het vals platte stuk en probeerde hier nog een gat te maken op Erik. Bovenop zag ik wel dat ik wat afstand had en probeerde op de single-track nog een keer vol door te trekken en zo een kleine voorspong te houden. Maar het lukte Erik om te volgen en kon hij mij net voor de loop passage voorbij te komen. Van de fiets af en proberen zo goed mogelijk in zijn wiel te blijven voor een sprint. Na het losse zand weer opstappen, lukt het mij niet om goed in te klikken en zie ik zo de 6de plaats verloren gaan. Helaas!! de hele wedstrijd mijn best gedaan om deze wedstrijd aanvallend te kunnen rijden en er een mooie strijd van te maken, met een trots gevoel uiteindelijk als 7de over de finish gekomen. Het gevoel zit goed en ik merk steeds meer dat ik een mooie voorbereiding heb kunnen maken deze winter. Waar ik vorig jaar bij de start nog problemen had om het tempo vast te houden in wedstrijden, lukt het mij dit jaar om na de start vol door te blijven rijden. Hulde aan de organisatie voor dit prachtige parkoer in Zeeland, misschien is dit wel een van de mooiste rondjes van de Nederlandse Competitie (zeker met de ongemerkte hoogtemeters die er elke ronden inzaten). Komende zondag is de Nationale wedstrijd in Oldenzaal en met het beloofde mooie weer zal dit ook een snel rondje worden. Her en der heb ik al gehoord dat ze flink aan het parkoer hebben gewerkt en dat we een spectaculair parkoer kunnen verwachten. Daar komen we volgende week wel achter. Sportvoeding: 1x BYE! Energy Shot. 1x BYE! Energy Gel. 4x 500 ml bidonnen BYE! Isotonic Sportdrink. 1x SIS Rego Protein bar Chocolate Peanut.