NL Cup Heeswijk-Dinther

Written By :

Category :

Sociale Media Content

Posted On :

Share This :

NL Cup Heeswijk-Dinther.

Weer een mooi weekend achter de rug met het Olympia Cicli Team. Zaterdag met het hele team en een aantal sponsoren een mooie duurtraining op de racefiets gemaakt. Door het warme weer op zaterdag bleef het bij een klein rondje van 90 km.
Foto: Bianca Bodemann
Zondag op de fiets naar Heeswijk, een ritje van een kleine 30 minuten. Bij aankomst kon ik ook gelijk het parkoer op om te gaan verkennen. De ronde was niet veel veranderd vergeleken met vorig jaar. Veel draaien en keren en een aantal lange rechte stukken en vooral veel gehobbel op het parkoer. Na 2 rondjes verkend te hebben, terug gekomen bij de teamtent en mijzelf verder klaargemaakt voor de wedstrijd. De warming-up op de roller in dit warme weer betekent veel zweten en goed drinken. Net voor de start een BYE Energy Shot genomen. Doordat ik mijn UCI punten kwijt ben stond ik bij het opstellen verder naar achter dan dat ik gewend was de laatste wedstrijden.
Foto: Bianca Bodemann
Het fluitsignaal klonk, bij de start een heel klein beetje ingehouden door de angst die ik had door de valpartij van vorig jaar, na 100 meter kwam ik toen al hard ten val. Op het tweede rechte stuk nog wat plaatsen proberen goed te maken en kon ik een beetje in de middenmoot het bos inrijden. Hier kreeg ik helaas niet mijn tempo te pakken en gingen de bochten moeizaam. Ik moest een gat laten vallen bij de renners voor mij en probeerde bij de eerst volgende renner die mij inhaalde aan te sluiten. Ik herpakte mijn tempo en kon goed volgen totdat ik in een zandstrook iets te dicht langs de boom af reed met als gevolg dat ik een voet aan de grond moest zetten en ook hier een gat moest laten vallen. Drie rondes lang heb ik in de achtervolging gereden om weer aansluiting te krijgen. Helaas versnelde de eerste renner van het groepje en reden ze weer weg van mij. De laatste rondes heb ik alleen verder gereden en ben uit eindelijk als 11de gefinisht in Heeswijk. Komend weekend rijdt ik mijn eerste World Serie Marathon wedstrijd in Polen, Jelenia Gora. Hopelijk kan ik hier wat UCI Punten verdienen en mogelijk een poging doen om mezelf te plaatsen voor het WK Marathon 2018.

Sportvoeding:

6x 500 ml BYE! Isotonic Sportdrink. 2x BYE! Endurance Bar (Cranberry). 1x BYE! Energy Gel. 1x BYE! Energy Shot. 1x 300 ml: Qwin 100% Whey Protein. 1x SIS Rego Protein Bar (Chocolate Peanut)