Nationale Cup Oldenzaal

Written By :

Category :

Sociale Media Content

Posted On :

Share This :

NL Cup Oldenzaal.

Afgelopen zondag stond de wedstrijd in Oldenzaal op het programma. ik erg benieuwd hoe het parcours er dit jaar uit zou zien, Via Facebook had ik al een hoop nieuwe stukken van het parcours voorbij zien komen waar ze aflopen winter hard aan hebben gewerkt. Aan het begin van de ronde was er niet veel veranderd, een stukje verderop kwamen we de eerste nieuwe secties van het parcours al tegen. Een aantal afdalingen die schuin afliepen, single tracks klimmen en een kort steil klimmetje waren eraan toegevoegd. Na een mooie single-track langs het water kwamen we weer aan bij een nieuw stuk van het parcours waar ik op Facebook veel van voorbij zag komen.
Foto: Marcel Bodemann
Een “North-Shore” afdaling (Een kunstmatig aangelegde houten Trail) deze werd vervolgens opgevolgd door een “Dual-Line” klim (Keuze uit 2 lijnen om te rijden).Hierna vervolgde de oude route weer richting start en finish.Een mooi vernieuwd rondje voor 2017, dat er dit jaar weer snel en droog bij lag. Na de wedstrijd van de dames en masters 30+, nog snel een laatste verkennings rondje gedaan. Na terugkomst mijzelf omgekleed voor de wedstrijd. Voordat ik op de roller stapte nog een BYE! Endurance bar gegeten voor wat extra energie. Op de roller eerst even rustig warm gereden, daarna deed ik mijn gebruikelijke blokjes in mijn voorbereiding voor de wedstrijd. Na de sprintjes nog even 10 min losgereden op de roller. De laatste spullen gepakt en klaar gezet voor de verzorgers. Voordat we moesten opstellen nog even warm gereden op de weg met de andere mountainbikers tot het fluitsignaal klonk om op te stellen. Ik mocht als 10de opstellen en kon plaats nemen achter Jeroen van Eck op de tweede startrij. Met nog 1 min te gaan, een BYE! Energy shot genomen en klaar gemaakt voor de start.
Foto: Marcel Bodemann
Het fluitsignaal klonk en ik was heel goed weg. Zo goed zelfs dat ik bij het ingaan van de eerste bocht als 4de doorkwam, zo’n start heb ik nog nooit gehad. Na de eerste bocht zat ik op een klein gaatje van nummer 3 en dit werd alleen maar groter. Na de eerste ronde werd ik ingehaald door de 2de groep en probeerde hierbij aan te sluiten. Ik sloot aan als 3de van de groep en vervolgde de wedstrijd op deze positie. Na de technische passages moest ik na de drop een klein gaatje dicht rijden naar de  renners voor mij. Dit lukte mij wel maar ik had er het liefste direct bij gezeten. Het goede gevoel van de afgelopen wedstrijden zat er vandaag niet in bij mij en merkte al snel dat het een strijd tegen mijzelf ging worden om te kunnen volgen. Op het rechte stukken richting de North shore werd er telkens aangevallen, meegaan gaan lukte wel maar koste erg veel moeite. Halverwege de wedstrijd nam ik nog een BYE! Energy Gel aan. Inmiddels was ik terug gezakt naar een 11de plek in de wedstrijd en probeerde mijn wedstrijd in mijn eigen tempo uit te rijden. Niet snel erna passeerde Erik groen mij ik deed een poging om hierbij aan te sluiten in de hoop nog een aantal plaatsen door te
Foto: Marcel Bodemann
kunnen schuiven helaas lag voor mij het tempo te hoog en moest al snel weer lossen. Door mijn eigen tempo te blijven rijden heb ik gelukkig niet meer plekken hoeven verspeeld. Na 90 Min koers zat het er eindelijk op en finishte ik als 12de. Tevreden kijk ik er niet op terug, naar mijn idee had er meer in kunnen zitten. Een enorm baal momentje natuurlijk dat je na een super start niet het juiste gevoel kunt pakken en een mooie wedstrijd kunt rijden. Het zit natuurlijk niet altijd mee en niet iedere wedstrijd is hetzelfde. Komende week mijzelf voorbereiden op de eerste marathon van het seizoen. De Hel van Groesbeek die komende zondag (9 April)verreden wordt, een wedstrijd over 75 Km.   Sportvoeding: 1x BYE! Energy Shot 1x BYE! Endurance Bar (Cranberry) 1x BYE! Energy Gel (yumberry) 5x 500 ml BYE! Isotonic Sportsdrink 1x SIS Rego Protein Bar (Mint Dark Chocolate)