Blog #2 Op weg naar 2018, New Year, New Chance.

Written By :

Category :

Foto

Posted On :

Share This :

De start van het Mountainbikeseizoen begon nog niet eerder zo vroeg als in 2018. Waar het normaal pas half maart in Berlicum begint, sta ik dit jaar samen met Thom Bonder op 25 januari in Benidorm aan de start van de Costa Blanca Bike Race. In onze voorbereiding daarop vertrokken we al op 28 December richting Calpe, voor een trainingsstage voor een aantal weken, ja inderdaad weken. Samen met mijn trainer hebben we een intensief trainingsprogramma opgesteld voor het eerste blok in Spanje waarna ik voor een aantal dagen weer even huiswaarts keer en daar nog een aantal dagen wat rustiger ga trainen. Op 17 Januari een aantal dagen voor de wedstrijd stap ik weer op het vliegtuig en begint de voorbereiding op de Costa Blanca Bike Race (CBBR). 

Van 28 December tot 10 Januari overwinter ik dus in Calpe. Voor de eerste trainingsperiode in Spanje om daar flink wat uren te kunnen trainen voor. De eerste trainingsrit was vooral even wennen en kijken of alle afstellingen op mijn nieuwe fiets die beschikbaar gesteld wordt door Bikebrandsnl nog goed stonden. Een Olympia F1X Race Full suspension met Sram GX Eagle en Fox Float Factory Vering staat dit jaar tot mijn beschikking. Jammer dat de fiets nog niet helemaal compleet is voor de CBBR, maar daar komt gelukkig snel verandering in. We hebben een RS-1 vork uit een andere fiets geleend zodat ik op deze machtige fiets kan trainen.

Na een paar dagen trainen, stond ook in Spanje Oud & Nieuw voor de deur en lieten wij dit niet aan ons voorbij gaan. Op jacht naar oliebollen en vuurwerk, vonden we in Altea een Nederlands cafeetje waar we uiteindelijk onze eigen oliebollen hebben kunnen bakken, voor het oud jaars feest. Een klein stukje verderop in Altea werd er vuurwerk verkocht en hebben we ook daar inkopen gedaan. Na een lange avond vol plezier een biertje, Oliebollen en vuurwerk richting bed gegaan omdat er de volgende dag gewoon weer getraind moet worden, een rustig  koffierondje.

We hadden na de eerste trainingsweek ruim 25 uur aan trainingsarbeid gemaakt, ruim 600 km fietsen. gelukkig zat het eerste blok er nog lang niet op. Elke dag was anders dan de voorgaande eerst een lange duurtraining met korte intensieve blokjes. De volgende dag reedt ik alleen maar tempoblokken tegen de Benissa op. Ook de fitness hebben we bezocht om de Core trainingen te blijven doen. Er kwamen nog meer lange ritten van 4 a 5 uur aan, gelukkig konden we op sommige dagen in het wiel aansluiten van een aantal profploegen die ook aanwezig waren in Calpe.

De afgelopen 13 dagen hebben we van mooi weer kunnen genieten en voldoende uren/km’s kunnen draaien en zat het er voor mij alweer op. Ik maakte mijzelf klaar voor de reis terug naar Nederland, daar heb ik nog een aantal rustige trainingen en vertrek op 17 Januari weer richting Calpe voor de Costa Blanca Bike Race. Waar ik samen met Thom onszelf helemaal klaar ga maken voor de start van deze wedstrijd. Een meerdaagse wedstrijd Met 4 Etappe’s waarvan er een een tijdrit is. Hopelijk gaat het een mooie periode worden zo vroeg in het seizoen.

       

Fietsstatistieken: Aantal Km: 1089 Aantal Hm: 17426 Aantal Uren: 43,5 uur

Sportvoeding: BYE! Endurance Bar. BYE! Isotonic Sportdrink. Powerbar Performance Smoothie. OTE Hydro Tabs Lemon, Blackcurrant.