Saarschleifen Bike Marathon 92 Km.

Written By :

Category :

Sociale Media Content

Posted On :

Share This :

Saarschleifen Bike Marathon 92 Km. Een wedstrijd waar ik 2 jaar geleden ook al eens was geweest. Een mooie wedstrijd in het Saargebied, waar mooie single-track’s een uitdagend parkoer verzorgen. Met een afstand van 92 Km met 2225 Hm was het geen zware wedstrijd op het gebied van klimmen. Zondag vroeg mijzelf klaar gemaakt voor de wedstrijd. De bidonnen en voeding stonden gereed en zo was ik klaar voor vertrek. Na het ontbijt op de fiets gestapt richting Mettlach, een kleine 12 Km verderop dus een mooie gelegenheid om warm te rijden. In Mettlach aangekomen de Single-track rondom de finish-arena verkent die we in de wedstrijd ook zouden passeren. Om 9:15 mochten we plaats nemen in het startvak. Ik was ruim op tijd aanwezig en kon op de eerste startrij plaats nemen. Na 10 min wachten klonk het startschot en vertrokken we richting het bos. Roel Verhoeven liet er geen gras over groeien en trok direct het hele veld uit elkaar.  We waren al snel met 7 renners los en begonnen aan de eerste afdaling. Ik reed op dat moment op een vierde plek, Roel Verhoeven en Kevin van Hoovels (al twee keer deelnemer aan de olympische spelen) reden met zijn tweeën weg. Ik zat vast achter een renner die het tempo niet kon volgen, hij liet een gat vallen en op een breder stuk passeerde ik hem om vervolgens te proberen terug te rijden naar Roel en Kevin. Dit lukte helaas niet. In de achtervolging dan maar met 3 andere renners.Ik hield het tempo gedurende de wedstrijd hoog door veel op kop te rijden. Doordat ik 2 jaar geleden hier ook al eens had gereden wist ik waar ik van voren moest zitten om zo als eerste de single-tracks op te rijden. Het lukte ons ook niet om gezamenlijk het gat te dichten op de eerste twee en langzaam aan zagen we ze uit het zicht verdwijnen. Na 40 Km koers kwamen we aan op de laatste beklimming van de eerste lus, de plek waar het 2 jaar geleden mis ging (mijn ketting brak en in mijn haast om de ketting te repareren raakte ik mijn missing link kwijt, dat werd dus lopen naar de finish). Dit was overigens ook het zwaarste stuk van de wedstrijd. Vanaf de oever van de Saar draaiden we een single-track op om vervolgens in 7 km 200 hoogtemeters  te overbruggen, halverwege moesten we zelfs van de fiets af omdat het zo steil was. Bovenop reden we richting de finish-arena waar we aan onze 2de lus begonnen. De 2de lus was een ingekorte versie van de eerste, maar de beslissing zou pas vallen bij de laatste beklimming. We reden nog 1 kort lusje om Mettlach heen om vervolgens via een trappen afdaling langs de oever van de Saar aan de laatste beklimming te komen. We waren ondertussen nog maar met zijn tweeën en we probeerde er allebei alles aan te doen om elkaar los te rijden, helaas lukte het mij niet hem te lossen. Op het moment dat de andere renner zijn aanval plaatste kreeg ik stom genoeg te maken met kramp. Ik probeerde er alles aan te doen om te volgen maar probeerde ook meteen goed te doseren zodat  de kramp er niet helemaal in schoot. Ik kwam op 20 meter te zitten en probeerde voorzichtig weer terug te komen in zijn wiel. Het was ondertussen nog maar 1,5 kilometer tot aan de finish. Ik sloot weer aan en nam gelijk de kop over en reed in mijn eigen tempo door. Kennelijk had mijn tegenstander te lang op de limiet gereden. In de laatste kilometer moest hij namelijk passen en zo kon ik onbedreigd naar de finish rijden en de 3de plaats veilig stellen. Een derde plaats achter Kevin van Hoovels (1) en Roel Verhoeven (2) is een hele nette uitslag waar ik meer dan tevreden mee ben. Volgende week sta ik aan de start van de Rothaus Bike Giro Marathon. Een 4-daagse marathon met 3 Etappe’s en 1 tijdrit, die donderdag 10 augustus van start gaat.     Sportvoeding: 2x Powerbar Hydro gel. 1x Powerbar Performance Smoothie. 1x BYE! Endurance Bar. 6x 500ml BYE! Endruance Booster. 1x 500ml Maxim Carbo Loader. 1x SIS Rego Protein Bar.