World Series Marathon Jelenia Gora

Written By :

Category :

Sociale Media Content

Posted On :

Share This :

World Series Marathon Jelenia Gora.

Soms moet je een avontuur aangaan om te ontdekken wat je wil en wie je bent, vandaar dat ik afgelopen zondag heb deelgenomen aan de World Series Marathon in Jelenia Gora in Polen. Na mijn eerdere ervaring in Riva Italie was dit weer een wedstrijd van een hoger niveau. De verwachtingen waren gemengd zeker omdat er een mogelijkheid was om je hier te plaatsen voor het WK Marathon in Singen (Duitsland), de eerste 20 geklasseerde plaatsen zich voor dit WK. op donderdag zijn we vertrokken voor een rit van ruim 900 km, door de vele files onderweg kwamen we pas laat aan in Jelenia Gora. Op vrijdag en zaterdag heb ik samen met Robbert de Nijs een deel van het parkoers verkent. Na deze trainingen heb ik meegeholpen bij de stand van BYE! Nutrition. BYE had samen met wielervoeding.nl daar de introductie van hun merk in Polen. Ik had er onwijs veel zin in in deze wedstrijd op zondag, waar we met de trainingen al lang naar toe had gewerkt. Ik hoopte hier een poging te kunnen doen voor een WK kwalificatie en natuurlijk wat UCI punten. 15 min voor de start moest ik plaats nemen in het 2de startvak voor de UCI renners. Gelukkig stond ik hier wel op de eerste rij en nuttigde een BYE! Energy Shot, 5 minuutjes voor de start kreeg ik van de mannen van BYE! nog hun nieuwe gel . Deze om te proberen tijdens de wedstrijd. Om 11:00 uur klonk de sirene’s van de politiewagens en heel de stad werd plat gelegd voor ons, zodat wij veilig over de weg naar het bos konden rijden. Ik kon via het trottoir een kleine 40 plaatsen goedmaken en plaats nemen achter Robbert de Nijs. Robbert zou mij in deze wedstrijd ondersteunen om mij voorin de wedstrijd af te zetten. Deze hulp kon ik goed gebruiken aangezien ik vaak moeite heb met de geneutraliseerde start. Pas na 7 kilometer over de weg te hebben gereden verruilde we deze voor de eerste schotterpaden. Ook daar was het weer dringen en werden er de gekste streken uitgehaald om voorin te komen. Ik kon gelukkig nog net om een valpartij heen sturen. Bij de aankomst bij de eerste klim had ik wel het motto alles of niets en proberen zo lang mogelijk bij de kopgroep van 25 man te blijven. Dit lukte mij aardig totdat we op de top waren en begonnen aan het daalwerk. Voor mij was dit nog wel te hoog gegrepen en besloot in mijn eigen tempo af te dalen, langzamer dan mijn concurrenten maar ik vond het belangrijker om heelhuids beneden aan te komen. Ik verloor de aansluiting bij de kopgroep maar wist nog wel in de 2de groep aan te pikken waar we voor plaats 15 aan het rijden waren. Onderweg kregen we de meeste bizarre trails voor de kiezen zowel bergop als bergaf was het van een ander niveau dan ik normaal gewend ben in Nederland en België. Maar rijdend op de 15e plaats in een uci marathon genoot ik bijzonder, ik had super benen en kon zelfs bergop nog het tempo bepalen. Dit was boven verwachting en ik was nog lang niet kapot. Op de 3de grote beklimming kreeg ik erg veel last van zweet in mijn ogen en probeerde dit voorzichtig uit mijn oog te wrijven, helaas wreef ik ook mijn lens van mijn oog af waardoor ik maar beperkt zicht had. In de beklimming nog geprobeerd om deze terug te krijgen maar dat lukte niet. Ik besloot voorzichtig door te rijden naar de verzorging die nog een kleine 10 kilometer verder op was en daar met de verzorger te zoeken naar mijn lens die nog wel ergens in mijn oog zat want ik voelde hem nog wel. Helaas in de eerste afdaling die volgde had ik heel veel moeite om het spoor te volgen en lag al snel diverse keren langs het parkoers. Ik belde mijn verzorger op voor een oplossing maar die kon op afstand natuurlijk ook niks voor mij doen. Ik besloot om er mee te stoppen en de snelste weg naar de verzorging te rijden. Ik heb nog de wedstrijd van Robbert de Nijs afgekeken en daarna zeer teleurgesteld terug gekeerd richting ons huisje. Ook wil ik graag Wielervoeding.nl en BYE Nutrition onwijs bedanken voor de kans en de steun die ze mij geboden hebben om zo naar Polen te kunnen gaan afgelopen weekend.. Over 3 weken rijd ik pas mijn volgende wedstrijd in Groesbeek. Een ouderwets Cross Country wedstrijd waar ik naar verwachting aan de 120 minuten wedstrijd zal deelnemen. De week erna reis ik af naar Oostenrijk waar ik samen met Guus Smits, Robbert de Nijs en Peter Dericks aan de start sta van de Zillertal Challange een 3 daagse marathon wedstrijd. https://www.facebook.com/BikeMaraton/videos/1352572441478084/

Sportvoeding:

4x 500ml BYE! Endurance Booster. 1x 500ml BYE! Isotonic Sportdrink. 1x BYE! Energy Shot. 1x BYE! Energy Gel. 1x BYE! New Energy Gel. (Binnenkort meer hierover) 2x BYE! Endurance Bar. 1x 500 ml Qwin 100% Whey Protein.